Veiviser til HMS-regelverket

Personvern

Personvern på regelhjelp.no

Ansvar

Behandlingsansvarlig:  Direktoratet for arbeidstilsynet
Databehandler: Creuna AS

Arbeidstilsynet er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av Regelhjelp.no.

Arbeidstilsynet, ved direktøren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på www.arbeidstilsynet.no

Nettredaktøren har det daglige ansvaret for Arbeidstilsynets behandlinger av personopplysninger på regelhjelp.no. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel for å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Creuna AS er Regelhjelp.no sin databehandler, og er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. Leverandøren benytter underleverandører til å utføre databehandleroppgaver: SysIT (drift av nettstedet)

Nettstatistikk

Vi bruker analyseverktøyene Google Analytics og Siteimprove på regelhjelp.no

Arbeidstilsynet samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på regelhjelp.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at alle data slås sammen til en gruppe og behandles altså ikke individuelt.

Informasjonskapsler:

For å kunne analysere brukermønsteret, bruker Regelhjelp.no informasjonskapsler («cookies»). Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på datamaskinen din.

Disse tjenestene bruker informasjonskapsler:

Trafikkanalysetjeneste: Google Analytics

Del-/tipsfunksjon: ShareThis

Bildehåndtering: Regelhjelp.no

  • Regelhjelp.no bruker informasjonskapselen ”regelhjelp” til å lagre bredden til brukerens nettleservindu. Dette gjøres for å kunne levere tilpassede bilder.

Du kan endre innstillingene i nettleseren din, slik at informasjonskapsler ikke blir lagret på datamaskinen din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at noen funksjoner på nettstedet ikke fungerer.

 

Nyhetsbrev

Du kan melde deg på nyhetsbrev, og bli varslet om regelverksendringer for din bransje.

Nyhetsbrevet blir sendt ut automatisk på e-post. Når du melder deg på, må du oppgi den e-postadressen du ønsker å få nyhetsbrevet sendt til, og hvilke bransjer du ønsker å abonnere på.

Regelhjelp.no lagrer kun epostadressen og hvilke bransjer du ønsker nyheter for, og vil ikke benytte informasjonen til andre formål eller levere den ut til andre.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet, enten ved å klikke på lenken i nyhetsbrevet, eller ved å skrive til kontaktoss@regelhjelp.no

E-post til Regelhjelp.no

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte. E-posthenvendelsen mottas av vår Svartjeneste som tar stilling til hvilken etat som best kan svare på henvendelsen. E-posten blir deretter sendt til en etatsredaktør som sørger for at du får svar fra en veileder eller saksbehandler. Det kan derfor ta litt tid før du får svar.

Vi gjør deg oppmerksom på følgende:

Henvendelser du sender direkte via e-post sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Sist endret: Oppdatert av: Arbeidstilsynet